A „rejtélyes” Tölgy Lászlóról

FEUILLETON - LX. évfolyam, 9. szám, 2016. március 4.

De ki ez a Tölgy László (azon túl, hogy néhány évig a Pesti Napló szerkesztőségében dolgozott)? Neve lexikonokban nem szerepel, róla még pár lapos életrajzi cikk sem készült. Pedig, hadd bocsássak ennyit előre, egyáltalán nem érdektelen figurája a magyar (s nemcsak a magyar) kultúra történetének. Neve és személye több fontos alkotóval összekapcsolódott, és sorsa is jellegzetes XX. századi életsors. Mindenképpen megéri, hogy egybe seperjük azt a keveset, ami életútjáról más kutatások közben fölszínre került, s ami, ha nagyon vázlatosan is, kiad egy életutat.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXIV. évfolyam, 23. szám, 2020. június 5.
LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
Élet és Irodalom 2023