A merészség dicsérete

66. Berlini Filmfesztivál

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 8. szám, 2016. február 26.

Derékig érő, keskeny oszlop formájú, narancssárga dobozok lepték el idén a Berlinalé helyszíneit. Azokba a szervezők a menekültek számára gyűjtöttek adományokat a fesztiválozóktól. Ez a hangsúlyos vizuális jel egyértelműen jelezte, hogy Dieter Kosslick igazgató teljes mellszélességgel kiáll a német kormány menekültpolitikája mellett. Az együttműködés kölcsönös volt, a február 11-i ünnepélyes megnyitón felszólaló politikusok (a szövetségi kultuszminiszter és Berlin polgármestere) beszédük legnagyobb részét a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspont kifejtésére és magyarázatára fordították. Így aztán már a fesztivál kezdete előtt szinte egyáltalán nem volt kérdés, hogy – hacsak szerzője nem követ el valami ordító hibát – az az olasz dokumentumfilm nyeri majd az Arany Medvét, amelyik Lampedusa szigete lakóinak szemszögéből beszél a menekültek sorsáról. No de ne szaladjunk ennyire előre.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
Élet és Irodalom 2024