Mennyire unortodox a kormány gazdaságpolitikája?

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 6. szám, 2016. február 12.

Az MNB elnöke és kormányközeli közgazdászok szerint a magyar gazdaságpolitika páratlan sikere, a stabilizáció és a növekedés egyidejű megvalósítása azon alapult, hogy bátran szakított az ortodox, neoliberális közgazdasági doktrínával, és új, unortodox elveket alkalmazott. Ezért aztán a felnövekvő közgazdásznemzedéknek az elavult, hasznavehetetlen neoliberális elmélet helyett az új, unortodox paradigma alapján kell tanítani a közgazdaságtant. A páratlan sikerrel kapcsolatban ugyancsak megoszlanak a vélemények, mert a kormányközeli szakembereken kívül szinte senki sem tartja az elmúlt évek gazdaságpolitikáját különösen sikeresnek, előremutatónak, folytathatónak pedig kiváltképpen nem. De foglalkozzunk most ennek a gazdaságpolitikának a másik említett jellemzőjével, nevezetesen azzal, hogy szakított a neoliberális elmélettel, és teljes egészében unortodox elvekre építette azt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.
LXI. évfolyam, 36. szám, 2017. szeptember 8.
LXI. évfolyam, 18. szám, 2017. május 5.
Élet és Irodalom 2018