Mindenről ugyanaz

KÖNYVKRITIKA - KETTEN EGY ÚJ KÖNYVRŐL - LX. évfolyam, 6. szám, 2016. február 12.

Ketten egy új könyvről - Oravecz Imre: Távozó fa. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2015. 196 oldal, 2990 Ft

Oravecz Imre a 2002-es előző kötetével kezdődően, de a mostanival végérvényesen a folyamatos halálfélelem költőjévé vált, azaz a közeledő elmúlás költői közhelyét igyekszik egy lehetőleg nem klisészerű költészetté formálni. A kötet titka éppen az, miként sikerül ez neki annak ellenére is, hogy a lírai én beszédpozíciója, az élethelyzete, de a versek képi világa és önsajnáló szólama is ismerős már.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 45. szám, 2017. november 10.
LXI. évfolyam, 38. szám, 2017. szeptember 22.
LXI. évfolyam, 23. szám, 2017. június 9.
Élet és Irodalom 2018