Miről tud a kormányzat?

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 5. szám, 2016. február 5.

Egy demokrácia azért is működhet jobban, mint egy diktatúra, mert a megfelelő keretek között versengő pártok és híveik nyilvánosan megvitatják az ország előtt álló problémákat. Egy jól működő demokráciában a kormány egy előre láthatóan hibás döntés hibás voltának kiderülte után nem védekezhet azzal, nem tudhatta előre, hogy rossz döntést hozott, mert a mindenkori ellenzék már előre megmondta, hogy e döntés hibás. A mi illiberális demokráciánk rosszul működik, és sok előre láthatóan rossz döntést hoz. Ebben az írásban ezt próbálom példákon igazolni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
Élet és Irodalom 2023