A rettenetes liberálisok

PUBLICISZTIKA - LX. évfolyam, 4. szám, 2016. január 29.

Na, akkor nézzük már meg közelebbről, hogy kik is azok a rettenetes liberálisok, akiket ebben a szerencsétlen országban a jobboldaliak is meg a baloldaliak is kötelességszerűen gyűlölnek. Először is tisztázzuk: nem egyes magukat liberálisnak tartó személyekről kell beszélnünk, és nem is egyes magukat liberálisnak tartó szervezetekről, hanem magának a liberalizmus nevű eszmei irányzatnak a tartalmáról. Azt is elhárítanám, hogy ennek különböző áramlatairól, iskoláiról beszéljek részletesen, hiszen annyi van belőlük, mint égen a csillag. Nem csodálkozhatunk ezen, hiszen nagyon általános gondolati alapállásról van szó, amelynek nemcsak a gyakorlati megvalósítását lehet számtalan módon elképzelni, de még az elméleti kifejtését is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LX. évfolyam, 12. szám, 2016. március 25.
LIX. évfolyam, 39. szám, 2015. szeptember 25.
LVIII. évfolyam, 46. szám, 2014. november 14.
Élet és Irodalom 2021