„A kritika fegyverétől...”

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 3. szám, 2016. január 22.

Magyar polip 3. A posztkommunista maffiaállam. Szerkesztette Magyar Bálint. Noran Libro Kiadó, Bu­da­pest, 2015. 552 oldal, 4500 Ft

A harmadik kötet három új megközelítéssel: a nemzetközi összehasonlítással, az ideológiai háttér elemzésével, végül a jogállam lehetséges helyreállításának a módszereivel gazdagítja az eddigi megállapításokat. Az eddig nem elemzett irányok mellett az új és alapos írások az egyre inkább totális diktatúrává terebélyesedő Orbán-rendszer parlamenti rendszerét, kormányformáját, költségvetési politikáját, a pénzügyi közvetítőrendszer (bankok és brókercégek) gátlástalan kirablását, illetve némelyiküknek (lásd Questor) a politikai családba való befogadását is új megközelítésekkel gazdagítják.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
LXVI. évfolyam, 20. szám, 2022. május 20.
LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
Élet és Irodalom 2022