Világos kő

KÖNYVKRITIKA - LX. évfolyam, 2. szám, 2016. január 15.

Kocziszky Éva: Archeológiai költészet a modernitásban. Gondolat Kiadó, Budapest, 2015. 112 oldal, 1200 FtSúlyosan inspiratív könyv Kocziszky Éva archeológiai költészetről írt esszéje. Mindegyre visszahív és ismételt olvasásra-átlapozásra, egy-egy verselemző fragmentum újabb átgondolására csábít, azt a kérdést kellene ugyanis az olvasónak önmagának megválaszolnia, hogy a görög romok csonka, olykor sómarta szobortöredékeinek és a költői szó immaterialitásának találkozásából hogyan is születhetik meg a pusztító, semleges időnek a sokkal inkább elfogadó, semmint fölzaklató érzékelése.  Holott a romban mindannyian az eltűnést mint közvetlen jövőt szemléljük, saját testünk törékenységét, „a múlban a jövőt”.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LX. évfolyam, 51-52. szám, 2016. december 21.
LIX. évfolyam, 51-52. szám, 2015. december 18.
Élet és Irodalom 2018