Orbán uszít

VISSZHANG - LX. évfolyam, 1. szám, 2016. január 8.

Gadó Gábor baljós eszmefutatásával (Nehéz szívvel, ÉS, 2015/51–52. szám, dec. 18.), tudniillik hogy elindult, ha egyelőre virtuálisan is, a meneteltetés a pesti Duna-rakpart irányába, tökéletesen egyetértek. Mint ahogy azzal is, hogy mindannyian szem vagyunk a kollaboráns láncban. Szégyellhetjük magunkat, de ettől még tettestársak maradunk. Csak akkor miért játsszuk el – tépjük a szánkat ­kolumnaszám ebben a lapban is –, hogy mi aztán gyűlöljük Orbán uszító rendszerét, és főleg miért hazudjuk magunknak, hogy ezáltal teszünk is ellene?

Vegyük például a ballib értelmiség egyik szócsövét, az ATV-t. Az ellenzékinek elkönyvelt csatorna, csatlakozva a média zöméhez, szemrebbenés nélkül beállt (van az a pénz) a xenofób Orbán mögé, és folyamatosan ömleszti ránk a kvótát illetően a kormány nyilvánvaló hazugságait a menekültekről mint potenciális terroristákról. Vajon mennyi esett le reklámpercenként ezért az ATV-nek, ha a kormány menekültlejárató kampánya eddig uszkve 100 milliót hozott a TV2 konyhájára?

Mindeközben korrupt és hazudós honunkban egyelőre még hatályos büntetőjogi törvényi tényállás szerint: „Aki nagy nyilvánosság előtt (…) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”(Btk. 332. § b. ). És ez akkor is így van, ha az elkövető a közösség elleni uszítást – az adófizetők pénzéből finanszírozott – fizetett hirdetésnek álcázza.

Nagy nyilvánosság előtt kérdezem a legfőbb ügyészt, vajon mikor indul eljárás a magyar miniszterelnökkel szemben, miként azokkal a letartóztatott nyugdíjas „hazafiakkal” történt, akik Orbán Viktor ellen állítólag merényletet terveztek? No meg mindazon médiumok ellen, amelyek ezt a gyalázatot nagy nyilvánosság előtt terjesztik. Azt is jó lenne tudni, mikor jön értem a TEK – hogy otthon legyek, és jobb híján ne fanatikus Fidesz-szavazó szomszédaimra törjék rá majd az ajtót.

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 12. szám, 2022. március 25.
LXVI. évfolyam, 7. szám, 2022. február 18.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
Élet és Irodalom 2024