Második nekifutás

KÖNYVKRITIKA - KETTEN EGY ÚJ KÖNYVRŐL - LX. évfolyam, 1. szám, 2016. január 8.

Ketten egy új könyvről - Kondor Vilmos: A bűntől keletre. Libri Kiadó, Budapest, 2015. 532 oldal, 3990 Ft

Precízen felépített, mégis könnyed regény, amely nem csak magával ránt, de folyamatosan bent is tart, ami a már említett erényeken túl két fontos momentumnak köszönhető. Egyfelől maga a bűnügy, mely egyszerre merész és érdekfeszítő, hiszen az áldozat ezúttal nem más, mint Magyarország miniszterelnöke, aki név és szinte személyiség nélkül szerepel a regényben. Pont annyit ér, mint a klasszikus detektívregények öreg milliomosai, akik csak arra valók, hogy megöljék őket. A másik a jó krimi elengedhetetlen kelléke, a karakteres nyomozó. Kondor ismét rafináltan oldja meg az outsider detektív legitimitását.
Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 26. szám, 2018. június 29.
LXII. évfolyam, 15. szám, 2018. április 13.
LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
Élet és Irodalom 2018