MESTERTERV

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 47. szám, 2015. november 20.

A migránsok többségéből baloldali szavazó lesz, amint letelepedett, így tehát „jövőbeli baloldali szavazókat importálnak Európába” – jelentette ki Orbán Viktor a svájci Weltwoche című hetilapnak. A magyar kormányfő úgy látja: az európai baloldal és a radikális amerikai demokraták ötlöttek ki egy új elméletet az új világ számára, ami biztosan összefügg a migrációs kérdéssel. Ahhoz, hogy kiderüljön, kinek a mesterterve az egész, újra kell olvasnia a lehetséges európai szuperállammal foglalkozó cikkeket, esszéket, amelyekben a szerzők a nemzetállam egyre kisebb szerepét követelték.

Nem tudom, hogy Orbán Viktor eddig hány baloldali cikket és tanulmányt olvasott, és – elfoglaltságát figyelembe véve – ezt követően mennyit fog. Talán egyszerűbb lenne felkérnie a Századvéget a tőlük megszokott objektív elemzésre. Azon most ne morfondírozzunk, ha erre a mestertervre esetleg nincs objektív bizonyíték, a tétel kimondatott, azt logikailag alátámasztani gyerekjáték lesz.

 Az interjúban Orbán Viktor azt is mondta: „Ha a németek holnap reggel azt mondanák: tele vagyunk, vége van, akkor az áradat azonnal elapadna.”

A következtetés világos: Angela Merkel az európai és az azon túli baloldal szálláscsinálója!

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021