A bársonyos diktatúra keserű íze

PUBLICISZTIKA - LIX. évfolyam, 46. szám, 2015. november 13.

Putyin és Orbán nyíltan kijelenti, hogy az ő állama nem kíván klasszikus nyugati demokrácia lenni, hogy nem engedik magukra erőltetni a klasszikus nyugati liberalizmus eszményét.

Nem tudom, Kaczyński és Macierewicz kormánya esetleges választási győzelmük után átveszi-e ezt a retorikát, de azt biztosan tudom, ha átveszik, akkor az előttük járó kormányok nehéz éveit és gyümölcsöző munkájának eredményeit herdálják el. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 33. szám, 2020. augusztus 14.
LXI. évfolyam, 30. szám, 2017. július 28.
LVIII. évfolyam, 36. szám, 2014. szeptember 5.
Élet és Irodalom 2021