Kiégtünk volna?

PUBLICISZTIKA - LIX. évfolyam, 45. szám, 2015. november 6.

Az emeltebb európai belső vitákban a régi tagok az utolsó tíz év alatt már majdnem megszokták az újakat, a „Keletet”. Kezdték azt hinni, minden gazdasági, politikai különbség ellenére alapvetően mégiscsak olyanok vagyunk, mint ők. A kiépült Új Rokonszenvből most a menekültválság nagyon sokat lerombolt. Szaporodnak a nagy lapok újrafogalmazott vádjai, a hitelesként forgalmazott vélemények; nem is csak a magyarok, hanem mi itt együtt Kelet- vagy Közép-Európában szívtelen, kimerült, magába zuhant társaság vagyunk, amely a saját történetéből is alig tanult. Nemrégen még tárgya volt az európai szolidaritásnak, s most képtelen annak egyik lehetséges alanyává, forrásává, alakítójává válni. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 10. szám, 2020. március 6.
LXIV. évfolyam, 7. szám, 2020. február 14.
LXII. évfolyam, 40. szám, 2018. október 5.
Élet és Irodalom 2021