A WOMEX Budapesten

FEUILLETON - LIX. évfolyam, 44. szám, 2015. október 30.

A Yucatánra készültünk lebuszozni, 1500 km állt előttünk, ami némi zenei munícióval kibírható. A lemezboltban rögtön a kezembe nyomták a Buena Vista Social Club és Rubén González lemezét, mutatták a plakátot, film is készült a zenészekről, majd a bemutatóval egy időben jelenik meg a trubadúr Ibrahim Ferrer lemeze – mondták –, és ez valami olyan, ami még nem volt. A világzene akkor már rég ismert fogalom volt, sőt, a World Music Expo (WOMEX) fél évtizedes márkaként évről évre erősödve, rendre összeterelte a piaccá szervezett világzenei szakmát, mégis, valami itt kezdődött el. A producer és a lemezen gitárosként közreműködő Ry Cooder a filmrendező Wim Wenders segítségével történetet rakott a BVSC mögé, a világhírnevet idősen megtapasztaló zenészek történetét. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
Élet és Irodalom 2024