Szoftverek szárnyán

PUBLICISZTIKA - LIX. évfolyam, 41. szám, 2015. október 9.

Amint az ismert, az emberiség sok kísértésnek nem tudott ellenállni. Az autóba ülés is ilyen. Az önjáró masina vonzereje semmit sem veszített évszázados karrierje során, sőt, lankadatlanul száz- és százmilliók között hódít újra. Az autógyártók ebből a tartós szerelemből élnek. Nem is rosszul. Az ember és autója közötti szerelem mintha tényleg halhatatlan lenne. Újra és újra fellángol, néha heves konfliktushoz is vezet, de a villongások vége soha nem a szakítás. Még olyan botrányos esemény után sem, amilyen a Volkswagen dízelautókban elkövetett szoftveres ármány, amelyben a szennyezési paraméterek manipulálása a modern világ autóiparát majdnem megrendítette. Az eget rengető csalás dacára – nekem úgy tűnik – sem az autóipar, sem a VW-holding belátható időn belül nem fog összeomlani, töretlenül fogja kielégíteni a mai ember autók iránti szüntelen vágyát. Mindent meg fog tenni azért, hogy az autó jelentette szabadság és szerelem frissített ígéreteivel újabb és még izgalmasabb álmok gyártásával kösse magához a városi és falusi emberek régi és új generációit. Az autó még sokáig velünk marad, és az, hogy dízel, benzines vagy elektromos változatban, szinte mindegy. Belátom, bizonyosan ez a többségi álláspont.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.
LXII. évfolyam, 28. szám, 2018. július 13.
Élet és Irodalom 2024