A hagyományok különleges kontextust teremtenek

Interjú Jutta Gehriggel, a Goethe Intézet távozó vezetőjével

INTERJÚ - LIX. évfolyam, 39. szám, 2015. szeptember 25.

Négyéves megbízása lejártával búcsúzik Jutta Gehrig, a budapesti Goethe Intézet igazgatója. Az intézet 1988-ban nyílt meg, és az azóta eltelt huszonhat évben a magyar kulturális életbe talán legjobban integrálódott külföldi kultúrintézetté vált. Ebben az anyaország nagysága és jelentősége, valamint a hagyományosan szoros magyar–német kapcsolatok mellett az intézmény kitűnő programjai is szerepet játszanak. Gehrig asszony magyarországi működése során számos olyan rendezvényre került sor, amelynek jelentősége túlmutatott a külföldi kulturális intézményektől megszokottakon. Nem csupán a küldő ország művészeti és kulturális eredményeire koncentrált, hanem a magyarországi kulturális életben bekövetkezett változásokra is azonnal reflektált. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021