A színházi gyermek

Száz éve született Bárdos Tamás

PUBLICISZTIKA - LIX. évfolyam, 34. szám, 2015. augusztus 19.

Bárdos Tamást, azaz Thomas J. Bardost, a tudományos világ nem Bárdos Artúr gyermekeként tartja számon, hanem gyógyszervegyészként, aki New York Állam egyetemén az Orvosi Kémiai Tanszéket vezette. 1971-ben az American Pharmaceutical Society Ebert-díját, 1974-ben az American Chemical Society Schöllkoff-díját nyerte el. Fő kutatási területe a rák kemoterápiája volt. Bár tudományos pályája kiteljesedett, s szinte élete végéig dolgozott, mindeközben a művészet, a színház és az irodalom is bűvkörébe vonta. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 31. szám, 2021. augusztus 6.
LXV. évfolyam, 17. szám, 2021. április 30.
LXV. évfolyam, 10. szám, 2021. március 12.
Élet és Irodalom 2021