LILA MAJOM

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 31. szám, 2015. július 31.

„Az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja, nem nyerhet” – írta Wintermantel Zsolt újpesti polgármester Facebook-bejegyzésében, utalva a kerülete csapatának örök ellenfele, a Ferencváros szarajevói vereségére.

Ki más válaszolt volna erre a fideszes kollégájának, Kubatov Gábor Fradi-elnöknek címzett megjegyzésre, mint a többfunkciós Deutsch Tamás. Az MTK elnöke közölte, hogy „akad szegény, szerencsétlen, uborkafára felkapaszkodott idióta, akinek a futball szépségéről fogalma sincs, aki azt sem tudja, eszik vagy isszák a sportszerűséget. Aki büszkén azt gondolja, ha bunkóbb a legbunkóbb futballhuligánnál, akkor jó fej klubelnök”. (Mellesleg az Újpest elnöke a belga Roderick Duchâtelet.) Deutsch Wintermantelt még tőrőlmetszett lila majomnak is minősítette.

Régi MTK-drukkerként elfogult vagyok elnök urunkkal, ezért csak annyit mondok kijelentéséről, hogy ezúttal is hozta a tőle megszokott színvonalat. A klubkártya-vénaszkenner problémakörbe nem szeretnék belemenni. Mindössze annyit kérek a fideszes sportvezetőktől: egyszer érdemes lenne egy hasonlóan őszinte nyilvános vitát rendezni arról, hogy miért ilyen fontos ez a tisztség nekik és a stadionépítések során, azon kívül kihez és mire megy az a temérdek pénz, ami általában a sportba, különösen a futballba áramlik. Nem lenne ellenemre, ha a vitát a Keresztapa vezetné. 

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
LXVI. évfolyam, 18. szám, 2022. május 6.
Élet és Irodalom 2022