Jelentés a kórteremből

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LIX. évfolyam, 29. szám, 2015. július 17.

A mórahalmi határban már építik azt a kerítést, amelyik arra hivatott, hogy fölfogja a legújabb kori népvándorlás Magyarországon keresztül özönleni szándékozó tömegeit. A híradós felvételeken katonaemberek energikus mozgása látható, irtják a bozótost, egyengetik a talajt, egy terepruhás ember hunyorogva néz végig az erdő sávjában, ott, ahol az eredetileg négyméteresre, de már csak három méter magasra tervezett kerítés húzódik majd.

Akcióban a magyar közigazgatás, határrendészet, sőt, az egész kabinet. A Corvinus Egyetem diplomaátadóján a Fidelitas egykori vezetőjéből alig néhány év alatt külügyminiszterré avanzsált becsvágy beszédet mond. Annak az egyetemnek a szószékéről, amelyik a legsötétebb múlt rendszeri években is a nyitottság és a szabadság egyik szellemi menedéke volt, de a miniszter most egyetlen mozdulattal festi sötétre az eget, és hitet tesz az ország bezárkózása mellett.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
LXII. évfolyam, 5. szám, 2018. február 2.
Élet és Irodalom 2018