RECENCIAHATÁS

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 29. szám, 2015. július 17.

Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő és közoktatási államtitkár kérdést tett fel Gyurcsány Ferencnek arról, hogyan nyerte el cége az uniós megbízást. A kérdés tárgyszerűtlen és impertinens, sokan fel is tették, választ is kaptak már rá. De Czunyiné nem is válaszra vár, pusztán a recenciahatást kívánja kiváltani.

Így hívják a pszichológiában azt a jelenséget, hogy az utolsó dologra jobban emlékezünk, mint a többire, egy szósor végső elemei például tartósabban maradnak meg az emlékezetben.

Czunyiné közoktatási államtitkártól nemrégiben többen is megkérdezték, hogy miért nem a mindenki által támogatott régi igazgatónőt nevezte ki a Budai Nagy Antal Gimnázium élére, hanem azt a Manolovitsné Erdőközi Orsolyát, akit mind a kollégák, mind a szülők, mind a tanulók egyértelműen elutasítanak. Azt is megkérdezték az államtitkár asszonytól, közrejátszott-e döntésében az a tény, hogy a kilencvenes évek végén együttműködtek a Károli Bölcsészettudományi Karának HÖK vezetőségében. Sem Czunyiné, sem hivatala nem válaszolt a kérdésre.

Most viszont ő tett fel egy kérdést, hogy a rövid eszünkkel erre emlékezzünk, és ne a neki feltett kérdésre hiányzó válaszra.

Erdőközi Orsolya egyébként válaszolt a kérdésre, imígyen: nem.

Most legalább tudjuk. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
Élet és Irodalom 2024