A gonosz Srebrenicában

FEUILLETON - LIX. évfolyam, 28. szám, 2015. július 10.

Vajon hányan emlékeznek arra, mi történt húsz éve, július 11-én, Magyarországtól délre úgy 200 kilométerre? A kelet-boszniai hegyek közt, a Drina menti bosnyák, muzulmán enklávékban, melyek papíron az ENSZ védelme alatt álltak?

A boszniai háború képe még csak-csak ott az emlékezetben, de az aligha, hogy 1995. július 11-én elesett Srebrenica és más települések, és a következő pár napban a népirtásnak több mint 8500 halálos áldozata volt, miközben legalább húszezer nőt, gyermeket, 12 évesnél fiatalabb fiút telepített ki a Boszniai Szerb Hadsereg, vagyis deportált, „dobott át” bosnyákok lakta területekre. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 36. szám, 2021. szeptember 10.
LXV. évfolyam, 18. szám, 2021. május 7.
LXV. évfolyam, 4. szám, 2021. január 29.
Élet és Irodalom 2021