SZENT

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 27. szám, 2015. július 3.

Gyerekkoromban még Fehérvári úti SZTK-rendelőként ismertem. Aztán a rendszerváltás utáni egészségügyi átkeresztelések során a Gyógyír XI. Újbudai Egészségügyi Szolgáltató nevet kapta. Most, amikor unokámat akartam csúnya kiütései­vel sürgősen orvoshoz vinni, előbb megnéztem az interneten, mikor van gyermek-bőrgyógyászati rendelés. És mit látok beköszöntőként? Ezt:

„Kedves Betegünk! Tisztelt Látogató! Intézményünk Budapest Főváros XI. Kerületi Újbuda Önkormányzata testületi határozatának értelmében közfeladataihoz jobban illeszkedő új nevet kapott: Szent Kristóf Újbudai Szakrendelő és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft .,röviden: Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft. Honlapunkat az alábbi címen érhetik el: www.szentkristofrendelo.hu.”

Rákattintottam a szentkristofrendelo-re, és láttam, hogy nagy szerencsém van: egy héten egyszer van rendelés, és épp aznap délelőtt. Nosza felkerekedtem, egy csomót utaztam a gyerekkel (oda-vissza 1400 Ft buszjegy), és miután végigálltam a regisztráció hosszú sorát, közölték, hogy nincs rendelés, mert az orvos szabadságon van.

Azt ugyan nem tudom, hogy a „Szent Kristóf” miért illeszkedik jobban a közfeladatokhoz, mint a „Gyógyír”, de én személy szerint nem bántam volna, ha nem abban merül ki a fideszes önkormányzat egészségügyi buzgalma, hogy egy orvosi rendelőt átkeresztelnek, egy szent nevét adva neki. Inkább azon lennének, hogy tartsa naprakész állapotban a honlapját. 

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 47. szám, 2020. november 20.
LXIV. évfolyam, 41. szám, 2020. október 9.
LXIV. évfolyam, 36. szám, 2020. szeptember 4.
Élet és Irodalom 2024