„Természetesen minden soromat vállalom”

Interjú Daniel Kehlmann-nal

INTERJÚ - LIX. évfolyam, 25. szám, 2015. június 19.

Az idén negyvenéves Daniel Kehlmann tíz éve megjelent A világ fölmérése című regénye harminchét hétig vezette a bestseller listát, 2012-ig pedig – csak német nyelvterületen – 2,3 millió példányban fogyott el. A könyv, amelyet számos nyelvre lefordítottak, kivételes kritikai és közönségsikert aratott. A német iskolákban jó ideje tananyag az irodalomoktatásban. Megírásakor Kehlmann már korántsem számított pályakezdőnek. A német irodalom komoly ígéretének nevét ekkor ismerte meg a nagyvilág. Magyarul eddig öt könyve látott napvilágot a Kortina és a Magvető Kiadó gondozásában. Az író F című regényének megjelenése alkalmából az áprilisi Nemzetközi Könyvfesztivál vendégeként járt Budapesten.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021