Világossá tette

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LIX. évfolyam, 23. szám, 2015. június 5.

Néhány éve a New York-i John F. Kennedy repülőtéren őrizetbe vették, majd szexuális zaklatás, nemi erőszak kísérlete, valamint személyi szabadság korlátozása vádjával letartóztatták Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) akkori vezérigazgatóját.

Most, a múlt hét végén a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lausanne-i közgyűlésére siető, mindenható elnökségének két vezetőjét, öt elnökségi tagját és néhány marketingigazgatót vettek őrizetbe a svájci hatóságok, és bár a tisztújítást megtartották, az újraválasztott Sepp Blatter két nap múlva lemondott.

Nekünk, magyar állampolgároknak a közélet megtisztulásának katartikus élményét évtizedek óta legföljebb külföldről becsorgó, ezekhez hasonló hírek adják. Hazai politikusi bűnfelderítéssel és bukott politikusok lemondásával kapcsolatos lélekemelő és megtisztító erejű események nincsenek. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LXII. évfolyam, 6. szám, 2018. február 9.
LXII. évfolyam, 5. szám, 2018. február 2.
Élet és Irodalom 2018