ÜTŐS HÍREK

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 17. szám, 2015. április 24.

A társadalom fejlődésének spirálja mintha éppen lefelé tartana; egyes honpolgárok vélt  igazuknak ősi indulattal  izomból kívánnak nyomatékot adni. Ha valaki nem rokonszenves, elverik, hogy arról koldul. Nem sokkal a közmédia híradósának és egy kórházi betegnek a brutális ütlegelése után április 17-én hajnalban a Nyugati pályaudvar derék biztonsági őrei négyes csapatba fölfejlődve alaposan helybenhagytak egy vonatindulást érvényes jeggyel váró férfit, a fogát is kiütötték. Azt a benyomásunkat, hogy a biztonsági őrök manapság gyakran vannak szerepzavarban, csak megerősítette Lőcsei Virág MÁV-szóvivő, aki elismerte, az eset megtörtént, kamerák rögzítették. 

Hogy a sértett hajnali háromkor az üres vasútállomás biztonságát hogyan veszélyeztette, nem tudni, miként azt sem, merre őrizett és védett akkortájt a rendőrség, hiszen a biztonságiak elől menekülő férfi hiába nyomta a helyi őrs ajtócsengőjét. A MÁV szóvivője útján hamar módot talált döbbenetének kifejezésére,  ám a biztonsági cég hallgatásba burkolózik. 

A vizsgálat befejezéséig nem illő véleményt formálnunk, de annyit prejudikálhatunk, a biztonsági őrök fellépése, pláne négyesben, bizonyára jogos volt ama túlerővel szemben, amit J. Ernő, a megvert, amúgy rákbeteg férfi képvisel.

Ő ránézésre lehet vagy negyvenöt kiló. 

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 31. szám, 2020. július 31.
LXIII. évfolyam, 24. szám, 2019. június 14.
LXII. évfolyam, 15. szám, 2018. április 13.
Élet és Irodalom 2024