NEM AZ Ő ASZTALA

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 15. szám, 2015. április 10.

Az idei Puskás-Suzuki Kupa döntője után Orbán Viktor, a házigazda Puskás Akadémia alapítója a Duna World kamerái előtt a magyar labdarúgás előtt álló feladatokról is beszélt.

„Az akadémiák most már annyi játékost bocsátottak ki, hogy a magyaroknak teret kell nyitni az NB I-ben is. (...) Hiszem, hogy ha már ennyi pénzt, energiát, odaadást ölünk bele a gyerekekbe meg az utánpótlás-nevelésbe, akkor lesznek olyan szabályok, amelyek teret nyitnak a fiatalok előtt. De ez már nem az én asztalom, hanem az MLSZ-é, én csak szurkolni tudok az MLSZ elnökségének, hogy legyen bátor, és merjen ilyen döntéseket hozni.”

Vagyis a következő szezontól biztosra vehetők szabályváltozások a magyar futballban: gondolom, valahogy játszatni kell azokat a fiatalokat, akikre hivatkozva Orbán még soros elnökként keresztülverte az unión a társasági adókedvezményről szóló törvényt. Ha megfelelő a képzettségük, ha nem. Erre kiválóan alkalmas a „hatodik éve elnökviselt” Csányi Sándor föllépése. Hogy milyen szabályok születnek majd, arra a kormányfőnek abszolút nincs ráhatása, ő csak szurkolni tud, hogy a bátor elnökviselt merjen ilyeneket meghozni.

A magyar futball valószínűleg attól olyan, amilyen, mert nem a tehetség nyit teret a fiatal előtt, mint mondjuk régen, hanem a szabályok. 

A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 16. szám, 2019. április 18.
LXIII. évfolyam, 6. szám, 2019. február 8.
LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.
Élet és Irodalom 2024