U-kanyar Magyarországon

PUBLICISZTIKA - LIX. évfolyam, 14. szám, 2015. április 3.

Cikkem angol nyelvű változata a Capitalism and Society című folyóiratban jelent meg. Olyan művelt értelmiségi olvasóközönség számára íródott, amelynek tagjai komolyan érdeklődnek a világ dolgai és a közügyek iránt, alkalomadtán talán olvastak egy-két hírt magyarországi eseményekről, és szeretnének ennél többet megtudni a magyar helyzetről. Számukra próbáltam egy folyóiratcikk terjedelmi korlátai közé szorítva összefoglaló képet adni országunk viszonyairól. Noha a hazai olvasó számára a tanulmányban ismertetett számos részlet bizonyára ismerős, mégis azt remélem, hogy elolvasásra érdemesnek találja. Szinte nem múlik el nap új kedvezőtlen fejlemények nélkül; az új hír feledésre ítéli a régieket. Tanulmányom segítheti a magyar olvasókat abban, hogy az ezernyi történés felgyülemlő halmazából kirajzolódjék a mai politikai–jogi–gazdasági–ideológiai rendszer átfogó képe.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 29. szám, 2021. július 23.
LXV. évfolyam, 27. szám, 2021. július 9.
LXIV. évfolyam, 27. szám, 2020. július 3.
Élet és Irodalom 2024