LOP-TOP

PÁRATLAN OLDAL - LIX. évfolyam, 14. szám, 2015. április 3.

Sajátos vita alakult ki egy délkelet-magyarországi önkormányzat testületi ülésen, miután az egy szem ellenzéki képviselő a laptopjára – jó látható helyre – matricát ragasztott ezzel a mondattal: „Ezt még nem lopta el a Fidesz”. A provokatív mondatra ugrottak a kormánypárt helyi emberei, akik közleményt adtak ki az ügyben (lám, lám: hova lehet eljutni egyetlen matricával!), és ebben megfogalmazták: az ellenzéki képviselő „pontosan arra a laptopra ragasztotta rágalmazó feliratát, amelyet a fideszes városvezetéstől kapott”.

Nemrégiben intettek búcsút a papíralapú ügyintézésnek ebben a városkában, ahol közpénzből még arra is futotta, hogy a testület bizottságainak külső tagjai is kapjanak egy-egy laptopot.

A legtalányosabb azonban, miért kellene olyasmiért hálásnak lenni a „fideszes városvezetésnek”, amit az önkormányzat kasszájából fizettek. Mégsem nehéz feloldani az ellentmondást. Mentálisan itt tart a hatalom. A vitakultúra szintjét jelzi, hogy a közleményre írt ellenzéki válasz nem jelenhetett meg az önkormányzati újságban. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
LXVII. évfolyam, 27. szám, 2023. július 7.
LXVII. évfolyam, 10. szám, 2023. március 10.
Élet és Irodalom 2024