MACERA

PÁRATLAN OLDAL - LVIII. évfolyam, 42. szám, 2014. október 17.

„Az úszómedence szerintem nem státus­szimbólum, hanem oltári macera: agyon kell vegyszerezni, olyan, mintha az ember klórban úszna. Sosem vennék ilyet. De ha egy jó helyen lévő házat medencével árulnak, mit csináljon az ember? Hordassa tele sóderrel?” – így kommentálta Kósa Lajos a Heti Válaszban Szijjártó Péter külügyminiszter sokat vitatott dunakeszi házügyét.

A Fidesz-alelnök kijelentéséhez hasonlókra a megboldogult Hofi Géza a következőket mondta: „Nekem egy poénban rengeteg munkám van, ezekből pedig csak úgy dőlnek a poénok.”

Ha egy pillanatra mégis megpróbálom komolyan venni, megnyugtatom Kósa Lajost, hogy tanult kollégája kitűnő befektetései és a szülei segítsége révén nyilván olyan uszodatechnikát tud vásárolni,  amelynek jóvoltából nem kell klórmérgezést szenvednie sem neki, sem az úszómedencét használó szeretteinek. A volt debreceni polgármesternek ajánlom: ne vesse el egy úszómedencés ház jövőbeni megvásárlása ötletét!  A 2010-es kormányváltás óta ugyanis adósságai 50 millió forinttal csökkentek, s ezt a Népszabadság adatai szerint legális jövedelme és megtakarításai nem teljesen alapozzák meg. Ha továbbra is ilyen jól gazdálkodik, a következő négy év neki is a gyarapodás kora lehet, a sódert pedig megspórolhatja. 

A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
LXVI. évfolyam, 30. szám, 2022. július 29.
LXVI. évfolyam, 27. szám, 2022. július 8.
Élet és Irodalom 2022