SPORTPERCEK

PÁRATLAN OLDAL - LVIII. évfolyam, 31. szám, 2014. augusztus 1.

Egyesek szerint az Első Számú Magyar Futballdrukker ama kijelentésének, hogy a felcsúti futballakadémia Európa tíz legjobb focisulijának egyike, ellentmond egy brüsszeli szervezet felmérése, mely szerint Felcsút még a hazai mezőnyben is csak a kilencedik. Pedig a két állítás között nincs logikai ellentmondás. Ha egymás mellé helyezzük őket, nem kételkedve az igazságukban, azt a megnyugtató végeredményt kapjuk, hogy Európa tíz legjobb futballakadémiája közül minimum kilenc Magyarországon működik.

*

A budapesti vízilabda-Eb eredmény­hirdetésén a magyarok ezüstérmét a köztársasági elnök, a győztes szerbek aranyérmét Budapest főpolgármestere adja át. Parádés pólóhét után faragatlan befejezés. Képzeljük el, hogy Németországban a második helyezett német pólósoknak Angela Merkel, az aranyérmes magyaroknak Berlin főpolgármestere adja át a díjakat.

*

A közszolgálati tévé a döntő után még hosszan a Hajós Alfréd uszodában marad, közvetíteni a reakciókat. A műsorban megszólal a kiválóan szerepelt magyar válogatott kapitánya, kapusa, exkapusa, több játékosa, rokonszenvesen, szerényen értékelik az addigi sikerszériát és a döntőbeli vereséget. Marad még bőven műsoridő, kikapcsolnak hát a szurkolói sátorba, majd megismétlik az előző napi interjút Tarlós Istvánnal, Kósa Lajossal és Gyárfás Tamással. Szerb játékos, edző, kapitány nem kerül a kamera elé. Ők a budapesti Eb győztesei.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.
LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXV. évfolyam, 40. szám, 2021. október 8.
Élet és Irodalom 2024