Nekik élő történelem

VISSZHANG - LVIII. évfolyam, 27. szám, 2014. július 4.

Köszönöm Katka Arankának a felvilágosítást, gondolom, tiszta forrásból származnak információi (Nem volt biztos, ÉS, 2014/26., jún. 27.). Mostanáig a magyar történelemben az a tévhit uralkodott, hogy 1989. június 16-a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének napja. Most már tudjuk, hogy az a nap nem a gyász napja volt, hanem Orbán Viktorról szólt, nem pedig Nagy Imréről. Legalábbis ott, ahol a szerző informálódik.

Különös izgalommal olvastam, hogy a magyar miniszterelnök és az Egyesült Államok budapesti nagykövete mit sem tudott a szovjet csapatkivonásról. Így persze érthető, hogy félretájékoztatták a Soros Alapítvány elnökét, a demokratikus ellenzék emblematikus személyiségét, Vásárhelyi Miklóst. Érdekes felvetés. Az csak hab a tortán, hogy ma már ismerjük a részleteket, és az off record közölt információk a valós nagypolitikai helyzetet pontosan tükrözték.

Abban viszont meg tudom erősíteni a szerzőt, hogy Orbán Viktor diktatórikus rendszert épít, rossz irányba viszi az országot. S továbbra sem a kiskakas hangjára kel fel a Nap.

A szerző további cikkei

LVIII. évfolyam, 25. szám, 2014. június 20.
LVII. évfolyam, 28. szám, 2013. július 12.
LVII. évfolyam, 16. szám, 2013. április 19.
Élet és Irodalom 2020