Hiányzik az elnyomottak melletti morális kiállás

Günter Grass-szal fordítója készített interjút

INTERJÚ - LVIII. évfolyam, 27. szám, 2014. július 4.

Június 22-én, Lübeckben került sor a Stiftung zugunsten des Sinti- und Romavolks Otto Pankok-díjának átadására. Az Ute és Günter Grass által 1997‑ben, a szintik és romák javára létrehozott alapítvány célja a romák iránti megértés és tolerancia erősítése, valamint történelmük, kulturális és társadalmi helyzetük kutatása és bemutatása. Az alapítvány feladata azoknak az újságíróknak, szociálpolitikusoknak és művészeknek a támogatása, akik a romák – mindenekelőtt a németországi szintik – életével és problémáival foglalkoznak. A díjat Günter Grass betegsége miatt felesége, Ute Grass nyújtotta át az idei díjazottaknak. A 15 ezer eurós díjat az idén Zsigó Jenőnek, az 5 ezer euróval dotált támogatói díjat Junghaus Tímeának és a Gallery8-nak ítélte oda az alapítvány kuratóriuma. A beszélgetésre az idén nyolcvanhét éves Grass behlendorfi otthonában került sor. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021