Strauss 150

Interjú Kocsis Zoltánnal

INTERJÚ - LVIII. évfolyam, 26. szám, 2014. június 27.

Június 11-én ünnepelte a világ Richard Strauss születésének 150. évfordulóját. Az év első felében világszerte 350 operaprodukció – köztük nyolcvan új – volt hivatott emléket állítani neki, a java azonban még csak most következik: a nyári zenei fesztiválokon és az ősszel kezdődő évadban számos hangversenyen és operaelőadáson hallhatjuk a huszadik századi zene e klasszikusának műveit. Magyarországon a Nemzeti Filharmonikus Zenekar vezetője évek óta módszeresen tűzi műsorára a Strauss-életmű nálunk soha nem játszott darabjait.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021