Egyre közelebb

PUBLICISZTIKA - ELSŐ OLDAL - LVIII. évfolyam, 19. szám, 2014. május 9.

Az utcán megjelent az erőszak. Egyszerű mondat ez. Olyan, mint hogy „a fővárosban mossák a hidakat”, vagy hogy a „a Blahán tízér’ kapni begóniát”.

Utóbb többször is le akartam már írni, de visszatartott, hogy talán rosszul látok mindent, és eltúlzom. Nincs veszedelmesebb, mint a fölösleges hisztéria. Nem a sajnálatos 2006-os eseményekre gondolok, amikor csatatérré lettek a város utcái, mert akkor nyilván dúlt az erőszakoskodás, de annak vége lett. Az erőszaknak azokra a mozzanataira gondolok, amikor nincs barikád, nem ütnek, nem folyik vér. Sőt, mintha nyugodt lenne minden. Látszólag.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 11. szám, 2018. március 14.
LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.
LXII. évfolyam, 9. szám, 2018. március 2.
Élet és Irodalom 2018