Ottlik szép (szabadság-) illúziója

FEUILLETON - LVIII. évfolyam, 11. szám, 2014. március 14.

Ottlik Géza Iskola a határon című kötetének nyitó fejezetében két főszereplő, Bébé és Szeredy a Lukács fürdőben beszélgetnek, napoznak, sétálnak. Az események időpontja 1957 nyara, vagyis nagyjából fél éve zajlott le az ’56-os forradalom. Mindezek ellenére sem Bébé, a narrátor, sem Szeredy nem szólnak a nevezett eseményről, sem az azt követő megtorlásokról, sem a megszálló szovjet csapatokról, egyáltalán semmiről, ami az akkori magyar valóságra vonatkozna.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 19. szám, 2019. május 10.
LXI. évfolyam, 33. szám, 2017. augusztus 18.
LIX. évfolyam, 36. szám, 2015. szeptember 4.
Élet és Irodalom 2019