Páratlan, mégis ismeretlen kultúra

Bari Károly munkásságáról

FEUILLETON - LVIII. évfolyam, 6. szám, 2014. február 7.

Régi cigány szótárak és folklór szövegek – ezzel a címmel jelent meg a Bari Károly közel tizenkét évi munkáját közreadó háromkötetes kiadvány a Hagyományok Háza gondozásában 2013-ban. A négy évtizede Erdély és Magyarország eldugott településeit, cigánytelepeit járó néprajzos költő páratlan gazdagságában tárja elénk ennek az évszázadok óta itt élő, mégis ismeretlen népnek a kultúráját. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LVI. évfolyam, 39. szám, 2012. szeptember 28.
XLVII. évfolyam 16. szám, 2003. április 18.
XLV. évfolyam 5. szám, 2001. február 2.
Élet és Irodalom 2024