PRINCÍPIUM

PÁRATLAN OLDAL - LVIII. évfolyam, 3. szám, 2014. január 17.

„Ideje, hogy nemzeti tragédiánkból tanulva kezünkbe vegyük népünk és nemzetünk sorsának alakítását, és ideje megvalósítanunk a nemzeti önrendelkezés princípiumát” – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a doni áttörés 71. évfordulója alkalmából tartott budapesti megemlékezésen.

Lehetséges, hogy elfeledkezett arról, hogy az elmúlt csaknem négy évben milyen eredményeket értünk el? Arról, hogy kipateroltuk a Nemzetközi Valutaalapot, kokikat, sallereket osztogattunk a minket megregulázni és temérdek pénzzel megvesztegetni próbáló Európai Uniónak? (Timothy Ash, a Standard Bank vezető elemzője az ATV-nek adott interjújában a kormány kritikája mellett elismerte, hogy Orbán Viktor legyőzte az Európai Bizottságot.) Ne feledkezzünk meg a profitéhes külföldi bankok folyamatos megleckéztetéséről és arról sem, hogy Magyarország a rezsiharcban a szolgáltatókkal szemben kiütéses győzelemre áll.

Két éve életbe lépett gránitszilárdságú alaptörvényünkben a Nemzeti Hitvallás kiegészítése szerint „Hazánk 1944 március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990 május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk”. Ettől függetlenül megértem az államtitkárt, mert az önrendelkezés hangoztatásából sosem elég. Még akkor sem, ha a Donnál nagy árat fizetve éppen mi sértettük meg egy másik népét. 

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021