„Fontos, hogy ami elhangzik, az igaz”

Interjú Máté Gáborral, a Katona József Színház igazgatójával

INTERJÚ - LVIII. évfolyam, 2. szám, 2014. január 10.

„...a társadalmi folyamatokat megjelenítő színházat érvényesebbnek tartjuk a pusztán esztétizálónál. Naivitás lenne azt gondolni, hogy a színház beleszólhat a társadalmi folyamatokba, de az irántuk mutatott érzékenységünk találkozik a közönség érzékenységével” – mondta Máté Gábor abban az interjúban, amely 2012 őszén, a színház fennállásának harmincadik évfordulójára készült („Végtére is mink van még a kultúrán kívül?”, ÉS, 2012/44., okt. 31.). Ezt a társadalmi elkötelezettséget látszik erősíteni az utóbbi év néhány produkciója, például az egészségügy problémáit sokféleképpen megmutató Anamnesis, a Rükverc, a Virágos Magyarország, és nagyon erőteljes reakció a kivándorlás kérdéskörével foglalkozó új produkció, az Illaberek is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021