A föderatív EU és Köztes-Európa jövője

PUBLICISZTIKA - LVII. évfolyam, 41. szám, 2013. október 11.

A német választásokat követően vélhetően gyorsulva föderalizálódó „újkaroling” európai centrum közép-európai övezete ugyan pénzügyileg jobb állapotban van a mediterránnál, de társadalmi krízise megkérdőjelezhetetlen a lassan végérvényesen rázáródó demográfiai csapda miatt és a minden szektort átható forráshiány okán. Lengyelország és Románia után az elmúlt öt esztendőben már Magyarországon is érzékelhetően egész generációkat szív el hazájukból Mag-Európa. A kontinens peremterületei romokban, a félperifériák nemzetállamainak déli ügyvivő-technokrata és keleti autoriter-nacionalista politikai osztályai pedig válaszok nélkül állnak a pénzügyi-társadalmi krízis viharaiban.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
LXVI. évfolyam, 30. szám, 2022. július 29.
LXVI. évfolyam, 21. szám, 2022. május 27.
Élet és Irodalom 2023