Az ünnepségről és a vendégekről

FEUILLETON - LVII. évfolyam, 40. szám, 2013. október 4.

Nem elég filmfesztiválnak lenni, annak is kell látszani. A tizedik évébe lépett miskolci Jame­son CineFest szervezői tudják ezt. Ez a kezdetben szerény vidéki filmmustra egy évtized alatt a fiatal filmesek színvonalas, nemzetközileg is jegyzett fesztiváljává nőtte ki magát – egyetlenként Magyarországon. Miközben mókás kormányzati potentátok A kategóriás nagyfesztivált álmodtak hétfőről keddre a Duna partjára (lehetőleg – ha már vicc, legyen kövér – a velencei Mostra egyidejű bezárásával), az Avas partján, ahogy kell, fokozatosan, lépésről lépésre izmosodott meg és vált vállalható, jó hangulatú filmünneppé a Jameson CineFest. A térség A kategóriás fényűző nagyfesztiváljával, a Karlovy Vary-ival persze egyelőre nem vetélkedhet, tágabb környékünkről a moszkvaival, a szarajevóival, a wrocławival sem, tán a wiesbadeni vagy a cottbusi lehet a mérce, ám nem kéne itt méricskélni, hogy kié a nagyobb (nem a miénk), inkább örüljünk, hogy végre lett egy rendes nemzetközi filmfesztiválunk, olyan, amilyet már régóta szeretnénk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.
LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
Élet és Irodalom 2024