Ő soha nem utánozza magát

Beszélgetés Kovács Sándor zenetudóssal, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárával a Wagner-bicentenárium kapcsán

INTERJÚ - LVII. évfolyam, 37. szám, 2013. szeptember 13.

Május 22-én volt Richard Wagner születésének 200. évfordulója. A bicentenáriumi évben világszerte könyvek sora jelent meg, kiállítások és rendezvények tömegén emlékeznek meg a komponistáról, az életműről és annak utóéletéről, nem megfeledkezve a Bayreuthi Ünnepi Játékok és a zsidók viszonyáról, a Wagner-klán szerepéről a Harmadik Birodalomban és a zeneköltő vegetáriánus étrendjéről. Magyarországon az Operaház az évforduló alkalmából A bolygó hollandi ősváltozatának bemutatójával készült, a MűPa-ban A nürnbergi mesterdalnokok produkciójával gazdagodott a Wagner-napok műsora, és megjelent két fontos új könyv is, egy Wagner-kalauz pedig 2014 tavaszán kerül a könyvesboltokba.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021