A többség biztos

PUBLICISZTIKA - LVII. évfolyam, 33. szám, 2013. augusztus 16.

Ha kormánypárti képviselő lennék, nem mulasztanám el megkérdezni az ombudsman tisztségére jelölt Székely Lászlótól, hogy véleménye szerint összeegyeztethető-e a nemzeti együttműködés értékrendjével, hogy egy fogát fájlaló elítélt – gyakorlatilag késedelem nélkül – szakorvosi ellátásban részesüljön? A kérdést, kissé sarkítva, akár úgy is föltehetném, hogy a szabadságvesztésre ítélt bűnelkövetőknek vannak-e (legyenek-e) kikényszeríthető emberi jogai? Ha például az illetékes fegyintézet mintegy fél évig várakoztatja a rabot, mielőtt sor kerülne fogorvosi kezelésére, ez a magatartás a büntetés szerves részének számítson-e, vagy inkább olyan mulasztásnak tekintsük, amely miatt az alapvető jogok biztosának – a közélet nyilvános fórumaira is kilépve – kötelessége tiltakozni? 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
Élet és Irodalom 2024