SZÍVDOBOGÁS

PÁRATLAN OLDAL - LVII. évfolyam, 29. szám, 2013. július 19.

„Sportot politikai alapon nem lehet szervezni, csakis nemzeti alapon, ezért most sem vizsgáljuk és a jövőben sem fogjuk, hogy egy sportolónak, edzőnek vagy sportvezetőnek melyik oldalon dobog a szíve.” – közölte Európa legjobban teljesítő országának miniszterelnöke abból az alkalomból, hogy megállapodást írt alá 16 kiemelt sportág szövetségének vezetőjével a jövőbeni támogatásokról.

 A szavak és tettek napjainkra jellemző egységét mutatja, hogy két nappal később a kormány a rendkívüli célokra félretett keretből 400 millió forintot adott az NB I.-be nemrég feljutott mezőkövesdi futballcsapatnak. Az egyesület társadalmi elnöke, Tállai András a Belügyminisztérium államtitkára.

Csak a maffiabaloldal, ill. a Bajnai-gárda tagjai gondolhatnak arra, hogy a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. nem része a nemzetnek. Ugyanez mondható el azokról a stadionberuházásokról, amelyek mintegy harmincmilliárd forintba kerülnek az államnak, pontosabban az adófizetőknek, és nem tekinthetők Fidesz-távolinak. Úgyhogy mindössze annyit vallanék be a miniszterelnök helyében, ha véletlenül ki akarná bontani az igazság minden részletét: a pénzosztók szíve ugyanazon az oldalon dobog, és a nemzeti együttműködés jegyében ez úgy is marad.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 36. szám, 2020. szeptember 4.
LXIV. évfolyam, 35. szám, 2020. augusztus 28.
LXIV. évfolyam, 21. szám, 2020. május 22.
Élet és Irodalom 2020