A kert

FEUILLETON - LVII. évfolyam, 8. szám, 2013. február 22.

Mirtelen, meredeken lejtett, a hátsó udvartól élő sövény választotta el. Az volt a határ. Onnan túl valami egészen más kezdődött. Nelli nagy, nagy kertjét azért is szerettem annyira, mert mélyen a ház szintje alá kellett lemenni hozzá, rozoga falépcsőkön. Ilyennek képzeltem a külföldet. Külföldnek éreztem és neveztem. Föld volt ugyan, de egészen más, mint bármely föld, amelyen addig jártam. Sem Románia, sem Magyarország nem volt külföld. Kolozsvár a legeslegbelföldebb volt, hiszen hol Romániában volt, hol Magyarországon, de mi, a család mindig itt éltünk. Úgy tudtam, ez a biztonság. Az állandóság. A kert volt a kaland. Már csak azért is, mert, mondom, meredeken iramodott lefelé, izgalmas volt legurulni rajta nyáron, leszánkázni télen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 9. szám, 2022. március 4.
LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.
LX. évfolyam, 44. szám, 2016. november 4.
Élet és Irodalom 2024