HADI SIKER

PÁRATLAN OLDAL - LVII. évfolyam, 8. szám, 2013. február 22.

A román képviselőház nem kíván rea­gálni arra, hogy a magyar Országházra kitűzték a székely zászlót, amely nem a román jelképrendszer része – közölte Valeriu Zgonea házelnök a bukaresti parlament házbizottságának ülését követően. A Klubrádió az MTI-re hivatkozva ismertette a hírt.

Noha több román ellenzéki és kormánypárti politikus a bukaresti képviselőház állásfoglalását kezdeményezte az ügyben, a javaslatot elvetették. A házelnök szerint „Magyarország és Románia parlamentjének kapcsolata sokkal fontosabb, mint a politikusok érzelmi viszonyulása mindkét országban.” Hangsúlyozta továbbá: „a történtek nem jelentik azt, hogy mélyítenünk kell azt az árkot, amelyet egyesek ásni próbálnak a két szomszédos és baráti ország között”.  Ezt követően döntött úgy a román parlament, hogy épülete előtt felállítják a helyi közösségek zászlaját, köztük a székely zászlót is.

Nos, Kedves Vezető, Kövér úr, vazallusok! Lehet tovább izmozni, harcolni, győztesnek hitt zászlóháborút vívni. A végeredmény feltételezhetően hasonló lesz, mint a fenti esetben: elegánsan feltörlik velünk a padlót.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2021