Balítélet, megkopó büszkeség

PUBLICISZTIKA - LVII. évfolyam, 6. szám, 2013. február 8.

A „romák sérelmére elkövetett gyilkosságsorozat” pere január 18-tól kezdődött újra, immár az ötödik fordulóval. A bírói tervek szerint március 26-ig erőltetett menetben – igaz, ez döntően a későn felfedezett összeférhetetlenség miatti tárgyalásismétlés lesz. A széles közvéleményt azóta is új és újabb bűnügyek foglalkoztatják, és az ezek nyomán kibontakozó médiacsatározások pró és kontra. Pedig az e per alapjául szolgáló cselekménysorozat – ahol a megítélésben máig kérdés, hogy szimpla sorozatgyilkosságról vagy terrorizmusról beszélünk‑e – volt mindezek alapja.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 40. szám, 2022. október 7.
LXVI. évfolyam, 19. szám, 2022. május 13.
Élet és Irodalom 2024