„mint kimerült rakéták”

(Epizodikus elmélkedés a detektívek másnaposságáról)

FEUILLETON - LVI. évfolyam, 46. szám, 2012. november 16.

A bűnüldözés halálosan idegőrlő meló. A detektív idegszálai a nyomozás alatt úgy feszülnek, akár egy vadiúj fregoli húrjai. Szegény hekusnak kell valami, ami ellazítja. Ami álomba ringatja. Ami segít elviselni a véres-bűnös-gyilkos hétköznapokat. A Jég dupla whiskyvel című klasszikus blues előadója, Horváth Károly mintha csak a kopók töményszesz-fogyasztásának indokairól énekelne: „egy a társaság miatt, igen, / egy, hogy jó napom legyen, / egy a rossz időkre kell, / egy, hogy jól aludjak el”.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (SMS-sel, bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.

Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően SMS-sel, bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
LXI. évfolyam, 1. szám, 2017. január 6.
LIX. évfolyam, 51-52. szám, 2015. december 18.
Élet és Irodalom 2018