Az áldozatiság érzete

Interjú Michał Bilewiczcsel, a Varsói Egyetem Előítélet-kutató Központjának igazgatójával

INTERJÚ - LVI. évfolyam, 43. szám, 2012. október 26.

A Political Capital Intézet és a Friedrich Ebert Alapítvány nemrég konferenciát rendezett Szélsőjobboldal elleni stratégiák Kelet- és Nyugat-Európában címmel. A PC e témában készített tanulmányának ismertetésén túl külföldi szakértők is beszámoltak a hazájukban tapasztalható – a magyar helyzettel olykor párhuzamos – jelenségekről. Köztük Michał Bilewicz, akinek intézetében pszichológusok mellett szocio­lógusok és kultúrantropológusok vizsgálják a Lengyelországban tapasztalható előítéletesség, rasszizmus, idegengyűlölet és bigottság fokát, elterjedtségét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 17. szám, 2021. április 30.
LXV. évfolyam, 14. szám, 2021. április 9.
LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
Élet és Irodalom 2021