Amikor zenét írok, az vagyok igazán én

Interjú Fischer Ivánnal

INTERJÚ - LVI. évfolyam, 42. szám, 2012. október 19.

Nagy sikert aratott Fischer Iván szeptember 30-i szerzői estje a belgiumi Bruges koncerttermében, a Concertgebouw-ban. A bruges-i koncert első felében a karmester-zeneszerző komor hangvételű, vokális darabjai mellett megszólalt egy fanfár, valamint egy az indiai rágák által inspirált szextett is, a szünet után könnyedebb hang uralkodott. A hangversenyt a japán színházi és irodalmi hagyományokból táplálkozó, mintegy húszperces, hatnyelvű opera, a Cucsigumo zárta. A bruges‑i szerzői estet követően a közeljövőben Bonnban és Amszterdamban rendeznek hangversenyt Fischer Iván műveiből.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXIV. évfolyam, 50. szám, 2020. december 11.
LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
Élet és Irodalom 2021