12 méregtől mentes ember

Interjú Agnes Sanders bírósági esküdttel

INTERJÚ - LVI. évfolyam, 27. szám, 2012. július 6.

Négy héten át zajlott Manhattan szövetségi büntetőbíróságán Rajat Gupta tárgyalása (United States vs. Rajat K. Gupta), amelyben az ellene felhozott vád bennfentes értékpapír-kereskedés volt. A vád szerint Gupta, a Goldman Sachs bankház és a Procter & Gamble egykori igazgatósági tagja hasznos, nem nyilvános információt adott át Raj Rajaratnam alapkezelő számára, akit 2011-ben tizenegy év szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Az esküdtszék június 14-én reggel kezdte meg a bűnösség megállapítására irányuló tanácskozást, és másnap délelőtt tizenegy óra után szószólójuk bejelentette, hogy háromrendbeli bennfentes kereskedéssel történő csalás és az erre vonatkozó bűnszövetség (conspiracy) vádpontjaiban bűnösnek találták a vádlottat. Két vádpontban felmentették Guptát. A tárgyalás esküdtjei között volt Agnes Sanders, akit olyan részletekről kérdeztünk, amelyekre nem vonatkozik titoktartási kötelezettség.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 13. szám, 2021. április 1.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
LXIV. évfolyam, 51–52. szám, 2020. december 17.
Élet és Irodalom 2021